Tips van de professional

Martina Fischer, is gecertificeerd professioneel trimster en eigenaar van Groomers World dog salons + grooming scholen in het Zuiden van Duitsland, ze geeft tips voor het gebruik van het werken met dierentondeuses:

  • Het is van vitaal belang om voor het knippen de vacht te ontdoen van vuil en zand. Zandkorrels kunnen leiden tot het bot worden van het mes tijdens het knippen. Borstel daarom de vacht voordat u begint met knippen, verwijder klitten en knopen, en was de vacht met een milde shampoo. Droog daarna de vacht met een fohn.
  • Let op dat u de vacht nooit korter scheert dan 6mm., daar dit kan lijden tot jeuk en het risico op zonnebrand. Verzeker u ervan dat alle vuil en klitten zijn verwijderd.
  • Een dierentondeuse met verwisselbare messen zoals de Moser Max 45 met verschillende kniplengtes geeft enorm veel mogelijkheden, zeker bij langer haar en uitgebreid scheren. Het snijmes kan geseleteerd worden naar optimaal individueel gebruik. Klik het snijmes op de machine terwijl deze loopt.
  • Bij modellen met een geintegreerde kniplengte verstelling kan het mes versteld worden van 0.1 tot 3mm. In gevallen waar de vacht langer dan 3mm. moet blijven kunnen er opzetkammen geplaatst worden voor een kniplengte tot 25m.